Milieu beleid

Wij streven constant naar de hoogste milieubewuste verantwoordelijkheid.

Onze referenties

Giraffe Innovation Ltd. heeft in opdracht van Z-CARD® een onderzoek gedaan naar de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie en distributie van een Z-CARD®. In dit onderzoek werd een standaard 6-panel Z-CARD® vergeleken met een in drieën gevouwen A4 folder.

Uit de resultaten bleek dat de folder en de Z-CARD® zorgden voor dezelfde uitstoot van 0.02 kg CO2eq. Echter, wanneer de resultaten werden vermenigvuldigd met de bewaarkracht van 86% van de Z-CARD®, bleek dat de Z-CARD® 94% minder belastend voor het milieu was dan de folder.

Wij zijn ons bewust van de potentiële invloed op het milieu van onze producten en activiteiten. Wij stellen daarom strikte voorwaarden en regels om deze invloed zo klein als mogelijk te houden.
Ons grote aantal productie hubs – nu 18 wereldwijd – geeft ons de unieke mogelijkheid om de productie en de levering voor de meeste orders lokaal te produceren. Dit vermindert de kooldioxide-uitstoot van elke order,daarnaast versnelt het onze productietijden.

Wij zorgen ervoor dat onze productieprocessen voldoen aan de hoogste milieunormen en daarom voldoen onze belangrijkste productie-installaties aan zowel de FSC en PEFC-certificering normen. Wij zijn ook zeer trots dat onze belangrijkste productiefaciliteit van energie wordt voorzien door een eigen zonnenpaneel-centrum met meer dan 23.000 m² aan zonnenpanelen.


Bekijk hier ons bedrijfsbeleid voor duurzaam ondernemen
Bekijk hier ons productbeleid voor duurzaam ondernemen

Onze partners

Wij hebben een aantal partnerships gesloten om onze milieu standaarden te waarborgen.